tisdag 21 augusti 2012

lite tas bort, o lite läggs till..

I och med ombyggnationen i det som en gång var ett kök, men som nu blir badrum, passar vi på att ta o lägga till lite på de väggar som fanns där innan samt sätter igen två dörrar. Samtidigt öppnar vi upp ett nytt utrymme till sovrummet. För att badkaret ska få plats under fönstret (så att du kan ligga där o kolla upp på stjärnorna..;) måste nämligen en del av kupans högra sidovägg elimineras utan att tumma på huset bärande balkar - ett jobb vi har överlåtit till snickare som får ta ansvar för att så sker. Med min bakgrund som ingenjör kan jag, utan större beräkningar, tycka att de löst ombyggnationen på ett bra sätt.
Vi ändrar o tar bort de två dörrar som fanns; en in till sovrummet intill och en till det som då varit skafferi. De har även hunnit sätta en den isolering på 45 mm på norrväggen som var önskat; först vindpapp som kan andas, sedan reglar med isolering mellan och sist spånskiva. På spånskivan kommer sedan tätskiktet att byggas upp.
Skafferiet, som nu blir iensatt, har ett fönster vilken ju vore dumt att stänga in. I sinom tid här under hösten ska vi komma på någon smidig lösning så att detta fönstret blir en del av vårt blivande sovrum(rummet intill). Vi har inte bestämt exakt hur än, krävs nog några CAD-ritningar innan beslut tas.. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar