lördag 11 augusti 2012

dagens dagsverke - måla fönsterkarm

det går sakta, men säkert framåt vad det gäller vårt fönsterrenoverade. en karm är helt klar, en har bara ett färglager till som ska dit klar o en är precis påbörjad skrapning av gammal färg. vi hade väl gärna hunnit två ytterligare innan det bli för kallt, men det är frågan om vi hinner det med tanke på att medeltemperaturen måste överstiga 15 grader för att linoljefärgen ska kunna torka. sommarn har enligt metroiderna o statistik spelat en normal svensk sommar, men jag vet inte riktigt om jag tror dem.. en vecka med rejäl sommarvärme fick vi, sen har det bara varit någon enstaka dag som varit fin... räcker inte precis till för utomhusmålning om det regnar varannan dag.. men men, inte mycket att göra ngt åt..

själva bågarna kommer vi inte ge oss på förrän det blir för kallt att måla utomhus. dem är ju enklare att lyfta ur och renovera inomhus. förutom dem vår underbar granne hinner göra förstås; tredje gången han erbjöd sig hjälpa till med just fönsterbågarna nappade vi - all hjälp vi kan få med just fönsterna tackar vi för. det är ett otroligt pilligt arbete som kräver både tid o tålamod... vilket kanske inte alltid finns i överflöd ;)


när bågar är under renovering har vi byggt liknande blindfönster. virket till dessa är främst från resterna av sponten i det rum vi nu bygger badrum. vi fått se om jag en dag får ork o lust att verkligen måla dessa till blindfönster, men nått skojigt motiv..en dag med för mkt tid över kanske ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar