torsdag 9 augusti 2012

golv väck!

för drygt en vecka sedan hade varje golvplank sakta men säker tagits bort ifrån det rummet som planeras bli badrum. vi försökte i största mån att ta bort bräderna så hela som möjligt så att dessa kan används vid behov av lagning/komplettering i andra rum.
för att minska den lyhördhet vi kan uppleva mellan husets våningsplan samt öka på isoleringsgraden valde vi att plocka ur all den torv som låg som isolering mellan våningsplanen och ersätta med cellulosafiber av någon slag. det var främst torv som skyfflades bort, men vi hittade även en hel den annat skoj när vi gav oss på projektet att få bort rådande isolering; bland annat sönderhackade delar av den kakelugn som stått i rummet bredvid... :( hade ju föredragit att hitta hela bitar.. vi hittade även en sida från tidningen Sydöstra Sveriges Dagblad (5 mob 1928) från samma år som den här delen av huset byggdes vilket vi själva tyckte var mycket underhållande! sist hittade vi en bit av förpackningen till den cement som använts till visa delar av huset (ölandscement, finns det kvar tro?)
det var ett slitgöra att få bort allt och det dammade inte liiite.. när inte spade eller hand kunde få upp mer valde vi faktiskt att hyra en industridammsugare ett dygn för att verkligen få bort allt damm o dyl.


nu återstår bara iläggning av gipsskivor samt ny isolering när rörmokaren gjort sitt, sen är projekt badrum i full rullning och vi lämnar över arbetet till hantverkare! fortsättning följer.. ;)

3 kommentarer:

  1. fantastiskt! Hittade ett hus nära oss nästan i samma coola kaliber som er guldklimp. Vet inte om ni hinner se... http://www.booli.se/bostad/villa/fisksatra/satravagen+27/1238067/maklare

    SvaraRadera
  2. ascoolt ju!!! budar ni? jag måste ju säga att det huset var ju coolare är vårt; takmålningar, härliga vinklar, spegelbröstpanel osv osv... mkt ser ut att ändå vara bevarat, men ebhöver lite kärlek... sugan? =)

    SvaraRadera
  3. Hur sugen som helst! Hade jag haft 10 millar över hade det vart mitt för längesedan...!

    SvaraRadera