tisdag 1 juli 2014

Klätterfärdigheter kring kupa



Så har vi äntligen fortsatt med den fasaden som hör till årets planering! Något problematisk att få upp byggställning upp till kupan ovan burspråket, så Emil fick ta till sina klättraregenskaper och hissa sig ner med en klätterlina fäst i skorstenen. På så sätt kunde kupans vindskiva, sida och karm skrapas utan större oro att vingla till och ramla ner.
Platsfärg överallt, men träet under var helt okej att olja in och linoljemåla. Tanken har slagit oss förr att vi kanske borde isolera dessa kupor när vi ändå är uppe och grejar med dem, men efter att vi fyllt hålrummen ovanför kupan från vinden med celulosafiber har kylan från kuporna blivit betydligt bättre vilket resulterat i att vi inte kommer att ändra någon konstruktion alls.
Så på några lager av Ottossons titan-zink-vitt som vi hade hemma. Det är ju lite omdiskuterat det där med vilka färger som bör användas vart. Vi har dock kört på detta sedan start och får väl se med tiden hur bra det valet var.
Till kupan hör ju även skrapande av fönsterkarm...
...vilket leder till att fönsterbågarna inte kan sättas på plats förrän allt på karmen är färdigmålat. Ett av våra två hemmasnickrade platsskydd fick fungera som substitut för fönsterskydd under drygt en vecka. Med andra ord; husägarna fick flytta från sitt älskade sovrum ner till Salongen och sova på några madrasser under hela den tid om renoveringen ägde rum - annars hade det inte fått en blund av sömn på grund av ett konstant slag av skyddsplats... vad görs inte för att komma framåt i projekten! =)
Karmen färdigmålad! Fönsterbräde och lister får vi ta vid ett senare tillfälle, förslagsvis när större delar av sovrummet ska ses över och renoveras.
Check på det för denna gången med andra ord! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar