onsdag 2 juli 2014

Buskaget "åtgärdat"

 Så var det färdigplanterat för denna gång!
 
Målet var att eliminera kirskål och snöbärsbuske efter möjligaste mån och ersätta med några 20-talsenliga buskar samt framhäva den Forsytsia som innan knappt kunnat skymtas bland snåren. Vi fick lite hjälp av en god vän till oss som arbetar som trädgårdmästare på hur vi borde gått tillväga och vilka passande växter som skulle kunna fylla upp platsen istället. Många val blir det kring allt möjligt med ett hus som vårat!
 
Det slutade med att vi föll för frestelsen over att ha en egen fläderbuske på tomten plus en typisk 20-talsbuske med klasliknande vita blommor som blommar sent på sommaren (redan glömt vad den hette...;). Det är ju lite av ett dilemma att allt blommar tidigt för att sedan vara över.
Längre ner längst staketet på bilden ovan kan vi se Syrén, Doftschersmin och Paradisbuske på rad som alla stått där innan och fyller samma syfte med insynsskydd. Många år blir det innan vi kan se dessa buskar i det skick vi önskar = totalt insynsskydd, men då har vi i alla fall börjat på processen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar