söndag 16 februari 2014

Facelift uthyrn.lgh del 3 - första tapetseringen ever!

Någon gång måste ju bli den första och vi valde att testa på vår första tapetsering i ett rum där inte en enda vinkel är rät. Jag kan även formulera det så här: vi ansåg oss inte ha något val om de två stora rummen i uthyrningslägenheten skulle bli någorlunda trevliga så var tapetsering ett bra val. En målad yta kan lätt uppfattas som död, speciellt när ytan som målas är så pass stor som väggarna är i dessa två rum.
Tapeten som satt på väggarna i sovrummet sedan innan hade allt annat att önska - regält slitna, diffusa fläckar här och var samt uppenbart löst fastsatt. Det var tydligen en enkel procedur att riva ner stora delar av tapeten utan större ansträngning!
Så gav vi oss på arbetet kring tapetseringen - ett arbete som varken någon av oss utfört i modern tid. Flertalet sa till oss att det inte skulle vara några problem, men jag ljuger om jag säger att vi inte var lite smått nervösa innan vi tillslut kom till skott och påbörjade arbetet... 
Nu är rummet tapetserat och vi båda känner oss lite halvt förvånade att det, trots avvikande vinklar, faktiskt ser riktigt bra ut!

Så... sammanfattat är nu läget: fyra rum(veranda, kök, badrum, sovrum) avklarade, två rum(kakelugnsrum, hall) kvar att tapetsera, 9 dagar innan hyresgästerna ställer dit sina saker, 12 dagar kvar innan hyresgästerna flyttar in... to be continue ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar