söndag 2 februari 2014

Facelift uthyrn.lgh del 1 - målning

Nu börjar ett nytt kapitel. Vi har flyttat upp vårt bohag under dec-jan och nu återstår en facelift av de delar i huset som är tänkt till uthyrning. Till saken hör att detta kapitel endast får ta knappa fyra veckor, för sista helgen i denna månad kommer ett trevligt par att flytta in hos oss! :)

Först ut blev punschverandan. Bra att börja med då det är relativt enkelt/ser resultat fort. Måla antikvitt på väggarna samt tak och voila! så har tillräcklig uppfräschning ägt rum... :)
...lite enklare sagt än gjord var det dock - inget ska ju vara enkelt. På den vägg där sol legat på år ut och år in släppte tapeten när rollern drog över. Suck. Det blir till att gå över en extra gång med spackel o försöka ge sig på att' igen med förhoppningen att det första lagret färg har armerat tapeten tillräckligt för att sitta kvar. Det återstår att se hur bra det går! nästa lager blir imorgon.
Det bör även nämnas att all el i väggar är nu utbytt och överallt kommer det finnas jordade uttag. En grundförutsättning för att kunna hyra ut, främst ur säkerhetssynpunkt.

To be continue... ;)

1 kommentar: