lördag 22 september 2012

första oplanerade utgiften..

i mitten av veckan uppmärksammades en liten pöl av vad vi trodde var vatten. det underliga var bara att vi inte kunde hitta var den hade kommit ifrån, vilket ju är mindre bra. vi bestämde tillslut att det måste vart hantverkarna som lämnat ifrån dig en liten pöl.
tji fick vi... igår, efter det vi gjort en av de sista rycken i trädgården inför vintern o emil ska hoppa in i duschen efter att ha grävt till ett nytt hallonbuskeland, råkade han uppmärksamma att pölen i källaren hade växt samt att det inte luktade speciellt gott... han undersökte saken mer o insåg att så fort vi spolade ner vatten från markplan trycktes avloppsvatten upp ur en av golvbrunnarna o bidrog till att pölen på golvet blev större.. ja hade hört att det ibland hjälper om man spolar varm vatten ner i avloppet, men det visade sig vara en dum idé i det här fallet eftersom pölen bara blev större o större... det gick så långt att vi tillslut tog vårt förnuft tillfånga o ringde spolningsbilen. klockan hade få hunnit bli närmre tio på kvällen.
vi hade alltså vetat om pölen i flera dagar då samma bil skulle kunna på dagtid o skillnad i pris för själva utryckningen skiljer på flera lusentappar, men inte få var vi så smarta denna gång.. vi får hoppas vi är det nästa gång helt enkelt ;)
det är ju trots allt första oväntade utgiften o fler kommer det ju bli då vi vet om att vi lever på lånad tid vad det gäller just våra avlopp (de är nog över 60 åriga gjutjärnrör..), men än så lever vi på hoppet! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar