fredag 14 september 2012

experiment badkar - check!

jag vågar knappt tro att det är sant, men nu är vårt badkar klart för användning! ok, det ska faktiskt stå o härda i nån vecka först, men det passet ju perfekt ihop med förloppet i själva badrummet.

resultatet är MER än godkänt! hade nog aldrig vågat hoppas på att något sådant fint kunde komma ut den rosthögen ni såg bild på innan. den foten som syns på bilden nedan är den som var sprucken - det går knappt att se även för mig som vet om defekten!
lycka! :)


4 kommentarer:

  1. Shit, ser grymt ut. /calle

    SvaraRadera
  2. Instämmer med föregående talare!

    SvaraRadera
  3. Hej! Hittad denna bild via google, har en liknande badkar och vill gärna veta vad ni har gjort från förra bilden till denna, är det emaljerad om eller andra lösningar, finns så mycket på webben att bara lacka om med båtfärg till vissa hemkit man kan köpa.

    Tack/ Dermot farrellyd[at]gmail.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vi lämnade iväg till ett företag som blästrade, svetsade skadorna (gjutjärn är svårt, lämnades iväg till ytterligare en expert av det första företaget) och sedan lackades det med en etsande grundfärg. Därefter lackades det med en lack gjord för att användas invändigt i livsmedelscisterner. Lackeraren experimenterade med spruttryck och färgtjocklek för att kunna lägga ett tjockt lager lack som har samma ytstruktur som emalj.. Vi tittade på emalj också. I dagsläget finns ingen i Sverige som emaljerar så stora saker som badkar på drygt 100 kilo.. Det finns i Tyskland och Polen. Vi tyckte inte det var ett vettigt alternativ..

      Radera