onsdag 18 januari 2012

det elektriska igen

Innan var allt gammalt och murket.. Körde iväg den gamla elen från en av lägenheterna till tippen i helgen - drygt 30 kilo gammalt elbråte. Det föll sönder när man tittade på det.. Nu har vi ny central för övervåningen och vinden med jordfelsbrytare och sånt.


Det är inte helt solklart vart alla rör går i dosorna - inte heller helt solklart var dosorna finns. Men nu ser det färgglatt ut i dosorna istället för svartmurkigt med tygsladdar och plast som mest landade i dosorna..



Tjoho! Halva övervåningen omdragen, halva kvar då. En sjättedel av huset. Eller egentligen sjundedel, trapphuset ska inte glömmas bort. Uttag och utanpåliggande kabel i de två rummen som kommer vara vardagsrum och hängrum när vi bor på övervåningen är inte på plats. Jag ska isolera i kattvindarna först, finns inte tillstymmelse till isolering där. Går dessutom och funderar på om man inte ska riva ur golven och isolera i trossbotten ordentligt, det är aningens lyhört i nuläget och golven blir iskalla eftersom det inte ligger isolering längs ytterväggarna heller..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar