söndag 4 maj 2014

Nyanser - hur uppfattar ögat det egentligen??!

Planen för sommarhalvåret är att renovera allt som är i behov av att renoveras på en utav gavlarna. I år planeras att gå över takfot, häng- och stuprännor, fönsterkupa, karmar samt vindskivor på hela vår västergavel. Vi har lånat en byggställning av en kollega till mig som vi får bruka hela säsongen tills det att det blir för kallt.

Tanken som slagit oss i samma veva som denna ansats är att vi nog borde se över kalkfärgen på huset nu när det ändå kommer stå en byggställning längs med hela sidan. Jo, det är ytterligare ett megastort jobb, utöver det som redan ligger, men tanken finns där trots allt. Det svåra med kråksången är dock att vi inte riktigt kan bestämma oss för vilken färgkombination som ska vara aktuell för oss...
Det som är intressant när vi studerar olika nyanser av samma kulör är den att inte ens när jag står med en vägg framför mig så kan ögat bestämma sig vilket av alla de standardkulörer som Målarkalk erbjuder för sin kalkfärg. Detta kommer, minst sagt, bli en utmaning att ens bestämma kulör!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar