måndag 28 oktober 2013

Möta sotarens krav...

Huset består av två murstockar. Den enda utav dessa, där både pelletspannan och 2 x kakelugnar är anslutna, befinner sig bara en meter från takluckan. Det har inneburit att vi inte behövt vidta några åtgärder för att sotaren ska våga utsätta sig för att klättra upp och sota just dessa rökgångar.
Den kakelugn som fixades i våras och nu tas i bruk har en murstock som ligger ca fem meter bort från takluckan. En sotarfejarmästare har lagen på sin sida att kräva att här bör det finnas en brygga eller plattform att stå på för att han ens ska vilja sota den murstocken. Med andra ord: det är bara att rätta sig i ledet och åtgärda.
Nu har vi en, oroligt ful och skrymmande, men säkert otroligt säker, takbrygga som sträcker sig hela vägen från under takluckan i vinkel bort till den andra murstocken. Så är det, vare sig vi vill det eller ej. Har någon tips på hur vi i framtiden skulle kunna korrigera detta, men ändå uppnå byggkrav från sotarfejarmästaren, är vi mer än tacksamma. Tills dess har vårt hus ett fjärde våningsplan uppe vid taknocken... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar