onsdag 14 augusti 2013

Isolering...

...krävs bland annat i golven. Vi har valt att avstå glasfiber och liknande helt. Via en bekant fick vi tag på en man strax utanför stan som pysslar med ekoisolering, han har nu varit här och blåst i golven! Tystare och varmare är förhoppningen!

Det vi använder är cellulosafiber. Finns en uppsjö olika fabrikanter, om det är nån större skillnad på dem vet vi inte. Vi vet att det känns bra att använda återvunnet naturmaterial istället för glasfiber i alla fall!!

En person vid en trattmaskin med fläkt och en massa balar behövs!
..och en som kryper runt med slang och fjärrstyrning av fläkten!
Sakta, men säkert fylls golvens fack upp...
Grått lurv som på bilden ovan med andra ord! Här ser man där vi tryckt i själva manuellt utan trattmaskin i ett par fack som inte går att komma åt när man lagt större delen av golvet. Vi passade på att fylla de isolerfack som finns mot yttertaket mellan takbjälkarna också. De står ju för isoleringen uppåt och utåt i åtminstone halva övervåningen. Det gick att köra ner mängder där och det som fanns i var lite torv. Vi kompletterade också upp mot övergången mot taket också där det annars läcker enormt mycket värme!
Med andra ord - mer grått lurv. När vi låg uppe på vinden i värmen insåg vi också att det fanns 12 cm höga fack ovanpå innertaken på samtliga 3 fönsterkupor + ovanpå balkongen. Alla helt utan isolering...inte konstigt att taken där känts kalla!!! Vi fick såga lite i bjälkarna för att kunna komma åt lite och det är nu fyllt där med!!

Vi hoppas nu på lite varmare, lite billigare, lite tystare. Vi får se i vinter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar