söndag 14 oktober 2012

kläckeberga gård

det anordnades en rundvandring på ett av kalmars fina gamla stoltheter - ett goda där grunden är från ca 1500-tal. godset ägs av en privatperson, en relativt känd man i kakelugnskretsar(per dahlberg), som sakta sakta återställer och renoverar varligt detta gigantiska hus på 800 kvm. han har slitit i tio år o har en bit kvar att gå, men oj så vackert. jag tror huset innehåller sammanlagt 17 kakelugnar i alla dess olika utformning.

som vanligt sänkte vi medelåldern med några år, men det var det värt - maffigt att se något så mäktigt, men nergånget, bli återställt till sin forna glans. där ligger vi i lä en så länge.. ;)
 
 
 
en lönndörr likt denna ska vi försöka få till någonstans i vårt hus! själva dörren ska ju även den vara tapetserad så att den verkligen smälter in i rummet. jag passade på att ta närgångna bilder på själva konstruktionen så att vi vet hur vi ska bygga den dagen det blir aktuellt.

 

1 kommentar:

  1. Fantastiskt! Vi sänkte också medelåldern betydligt när vi bevistade utställningen "linneskåpets dolda skatter" på Tystbergas hembygdsgård i helgen. Otroligt vilket arbete och själ man la ner på saker förr. Att kaffe och äppelkaka kostade 30 kr gjorde det hela till succe. Kram, hoppas vi kan ses snart!

    SvaraRadera