onsdag 23 november 2011

små ting vi älskar - del III

I ett av köken på övervåningen finns något orört som ska fungera som förvaring för diverse kryddor o dyl. Den sitter inte så smidigt till då spisen och vasken ligger precis under dess placering, men med lite modifikation kommer denna pjäs att pryda vårt framtida kök!
Förvaringen skvallrar om en tid då salt skulle finnas i stora mängder och där frukt endast fanns i torkad form (?). Socker var något som fanns i två varianter; bit- eller strö. Det skiljer sig en hel del ifrån dagens mått...


Vi har låtit våra vänner som även de äger, inte bara ett utan två, gamla hus. De hade nämligen erfarenheten om hur vi på bästa sätt skulle kunna restaurera alla de vackra elementreglagen som finns på varendaste elementet i huset. Tillsammans med lintråd, fett och en instruktion från tidningen 'Gård&Torp' lyckades alla radiatorerna restaureras och inte ett endaste droppar så lite som en droppe! ;)
Till varje lägenhet finns en större eller mindre annordning för att hänga av sig ytterkläderna. Det är på alla dessa ställen som vi hittar dessa krokar som var och en kommer att tas tillvara på och placeras ut där behov finns!

1 kommentar: