måndag 4 februari 2013

sågspån uppe!

vårt hus är suveränt på alla sätt o vis, tom nu fortfarande efter ca 1,5 år i vår ägo. det finns dock smärre(!) korrigeringar som gör det möjligt att utöka suveräniteten ytterligare. en av de åtgärderna är att vidta åtgärder för att göra huset mindre lyhört.
i ett av de två rummen på övervåningen, vilka kan ses som gästrum i dagsläget, har vi nu gett oss på för att färdigställa helt. i färdigställandet ingår bla utbyte av isolering i golv för att minska fortplantning av ljud. det låg cirka 30 x 80 literspåsar av sågspån i golvet som vi skyfflat bort o tänker ersätts m 2 x 13 mm gipsskivor, sen vindduk o sist pappersisolering innan originalgolvet läggs tillbaka. vi hoppas på förbättring, men vet säkert gör vi ju inte..
bilderna visst en rensugen trossbotten där gipsskivorna redan är dit satta under blindbottenskivorna vilka syns på bilden. vi har även lätt oss om krysskolvar vilket syns mitt i bilden - en konstruktion som ska fördela kraft på flera bjälkar vilket dämpar att golvet sviktar. min bästa vän industridammsugaren i bild gjorde ett mkt bra jobb. utan honom hade det tom varit lite tråkigt... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar