torsdag 27 december 2012

så uppstod en vägg

vi har under långt tid diskuterat hur vi ska planera vår 80 kvm stora källare. hälften utav denna är i stort redan planerad vad det gäller planering av väggar, så där handlar planeringen mest om inredning o funktion. i andra hälften är ytan mer öppen, vilket har krävt en del diskussioner om och hur vi bör avgränsa för maximal funktion. på juldagen föll diskussionerna, tiden och orken samman o handling började utspela sig - o nu har vi en vägg! :)
 syftet med väggen är att dela av utrymmet så att matkällare/förråd fått en naturlig del i rummet plus att svarven får en bra vägg att ha bakom sig. vid användadet av en svarv flyger det träflis lite överallt där en vägg iaf fyller en viss stoppfunktion av fliset.
vi kanske var lite over-kill gällandes den armering vi använde oss av; gammal spik lades över några utvalda fogar plus några hål borrades i väggen för att peta in fog o kraftig spik som stack ut som armering även där. det känns dock bra, så det fick det vara värt. nu återstår bara putsandet och slutligen vit kalkfärg! :)

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar